פרעצל מלוח

המתכון הבא פשוט להכנה ולא מסובך מידי יחסית לתוצר שמקבלים ממנו. הפרעצל הזה יוצא מהתנור כל כך רך ונימוח שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותו. אפשר גם לקחת חתיכת חמאה ולמרוח אותה על הפרעצל החם שנייה לפני שהוא נכנס לפה. זה כל כך טעים שלא אכפת מהקלוריות….

חומרים:

500 גרם קמח (רגיל)

כפית שמרים יבשים (4 גרם)

250 מ"ל מים

1 כפית מלח

כף דבש

ביצה

מלח גס

כ-4 ליטר מים

4 כפות אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, מים, מלח ודבש ולשים במהירות נמוכה- בינונית כ-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק ואחיד.

2. מניחים לבצק לתפוח 30-50 דקות (אין צורך להמתין עד להכפלה של הנפח)

3. מחלקים את הבצק ל-9-10 חלקים שווים. יוצרים צורה של פרעצל (עושים גליל ארוך וממנו יוצרים את הצורה)

4. מניחים את הפרעצל בתבנית אפייה עם נייר אפייה ומתפיחים קלות במשך כ-30 דקות

2013-08-05 20.18.26

5. מרתיחים בסיר גדול את המים והסודה לשתייה ומחממים את התנור ל-200 מעלות

6. מניחים בעדינות פרעצל אחד אחרי השני בתוך המים ומבשלים כל אחד כ-1-2 דקות מכל צד.

2013-08-05 20.58.42

7. לאחר ההוצאה מהמים מניחים את הפרעצל על נייר תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה מעט משומנת. (שימו לב כי לאחר הבישול במים הפרעצל מתנפחים ולכן לא לצופף את כולם בבת אחת בתבנית אחת אלא לאפות חצי ואז את החצי השני). לפני האפייה מברישים בביצה ומפזרים מלח גס (לא חובה לפזר מלח. אפשר להשאיר ככה ולאכול אח"כ עם שוקולד או להוסיף תוספות אחרות כמו שומשום, זעתר וכדומה)

8. מורחים חמאה,גבינה או אפילו שוקולד

ומ-ת-ע-נ-ג-י-ם…

2013-08-05 21.25.20

About אתר הבלוגיה

אנחנו בבלוגיה עושים את מירב המאמצים כדי להביא לכם תוכן מעניין מצחיק ומרגש. רוצים גם אתם לכתוב תוכן לבלוגיה או לפרסם תוכן ויראלי? לחצו כאן עכשיו

Check Also

איך לקלף מדבקת קיר / ויניל

טרנד מדבקות הקיר כבר מזמן כבש את העולם והמדבקות מעטרות לנו את כל חדרי הבית, …

כתיבת תגובה