מתכוני אוכל לתינוקות

מתכוני אוכל לתינוקות

הורים רבים מחפשים מתכונים מעניינים לתינוקות שבבית. לאחר שלב הטעימות ולפני שיוצאות כל השיניים, יש ביקוש למתכונים של אוכל רך ונימוח לקטנטנים שעדיין מתקשים מעט עם שלב הלעיסות. ניסינו לרכז בשבילכם כמה מתכונים וטיפים אשר יעזרו לכם בעולם הבישול לקטנים החמודים.

שיהיה בתאבון!

קציצות עוף

  • 500 גר עוף טחון
  • 1 בצל מגורד
  • 1 תפוא מגורד
  • 1 קישוא מגורד5
  • 3 עגבניות מקולפות ומגורדות או קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון, כורכום, אבקת מרק (אופציונלי)
  • לערבב את כל החומרים חוץ מהעגבניות ולתבל.

ליצור קציצות קטנות. לטגן את הקציצות. לבשל בסיר קטן 3 עגבניות מקולפות ומגורדות עם מעט תיבול (ניתן להוסיף לרוטב גם בצל מגורר, פטרוזיליה וכו') ולהוסיף את הקציצות.  להמשיך לבשל כ-30 דקות.

טיפ: לפני שלב הטיגון ניתן להקפיא חלק מהקציצות לשימוש במועד מאוחר יותר.

פנקייק פירות וגבינה

  • 3 כפות קמח תופח
  • ביצה
  • תפוח מגורד ו/ או בננה מעוכה או כל פרי אחר
  • 2 כפות שמנת
  • 1 כף גבינה לבנה
  • מעט סילאן (אופציונאלי)
  • מעט שקדיה (אופציונאלי)

לטגן במחבת טפלון או במחבת פנקייקים עם מעט מאוד שמן

טיפ: אידיאלי ביותר להכין במכשיר פנקייק חשמלי וכך ניתן להימנע מטיגון בשמן. זו רכישה שכל המשפחה תהנה ממנה.

דייסת שיבולת שועל

  • 3 כפות שיבולת שועל גרוסה עדינה
  • תפוח מגורד
  • בננה מעוכה
  • (אפשר להוסיף סילאן/שקדיה/טחינה)

לבשל את שיבולת השועל עם מים (שיכסו אותה) מספר דקות. להניח בצד ולהוסיף את שאר המרכיבים. לצנן ולהגיש.

לביבות קישואים ותפוחי אדמה רכות 

  • תפו"א מבושל ומעוך
  • קישוא מגורר בפומפיה דקה
  • בצל קטן מגורר בפומפיה גסה
  • גבעול סלרי+העלים קצוצים
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • כף קמח
  • ביצה
  • מלח, כמון

לסחוט את הקישוא והבצל כדי להיפטר מנוזלים עודפים. לערבב את כל המרכיבים ולתבל.

לטגן במחבת טפלון עם מעט מאוד שמן. ניתן גם לאפות את הקציצות בתנור על נייר אפייה או בתבנית מאפינס.

שקשוקה לתינוקות

  • עגבנייה מקולפת ומגוררת
  • ביצה
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • לחם לבן
  • שמן זית, מלח, פלפל

מטגנים ביצה מקושקשת ומוסיפים עגבניה מגוררת. מוסיפים מעט לחם קרוע לחתיכות קטנות, פטרוזיליה ומתבלים ומערבבים כך שהלחם יספוג את כל הרוטב. מבשלים מעט ומגישים לאחר צינון.

מרק אפונה

  •  כוס וחצי אפונה
  •  גזר גדול חתוך לקוביות
  • שן שום כתוש
  • 1 בצל
  •  תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל, מעט כורכום
  • מעט שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק

מטגנים את הבצל והשום מספר דקות ומוסיפים גזר ותפו"א. מערבבים עוד מספר דקות ומוסיפים את האפונה. מתבלים ומערבבים. מכסים את כל הירקות שבסיר במים ומרתיחים. לאחר הרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה (מידי פעם מערבבים). כשהמרק מוכן טוחנים ומצננים לפני הגשה.

טיפ: ניתן להוסיף למרק הטחון מעט פחמימה כגון אורז, בורגול, פסטה וכו'. אם המרק סמיך מידי- להוסיף מים ולהביא לרתיחה.

קציצות עדשים ובטטה

  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות עדשים (אדומות או ירוקות)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פרורי לחם
  • כוסברה, פטרוזיליה, מלח, פלפל, מעט קינמון

שוטפים את העדשים היטב ומבשלים במים. מבשלים גם את הבטטה (אפשר יחד עם העדשים). טוחנים ומוסיפים את שאר המרכיבים. כאשר מתקבלת עיסה חלקה ליצור ממנה קציצות ולהכניס לתנור ל-180 מעלות בתבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית. אופים בערך 40 דקות.

 מרק עדשים כתומות

  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • בצל מגורר
  • 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
  • 1/2 שומר גדול חתוך לקוביות
  • כוס גדולה עדשים כתומות
  • מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה דק, שמיר קצוץ דק

משרים את העדשים כ-20 דקות, מסננים ושוטפים. מטגנים את הבצל והשומר מספר דקות ומוסיפים את שאר הירקות. מתבלים ומערבבים מספר דקות. מכסים את הירקות במים ומרתיחים. מבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה (מערבבים מידי פעם). טוחנים ומגישים לאחר צינון.

 מאפינס ירקות

  • 1 בצל
  • 2 יחידות קישואים בינוניים (סוחטים אותם מנוזלים לאחר הגירוד)
  • 2 גזר
  • 2 תפוח אדמה בינוני
  • 1 בטטה קטנה
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות גדושות קמח תופח
  • מלח, פלפל
  • אפשר להוסיף ירוקים קצוצים דק כמו שמיר, פטרוזיליה וכדומה

לגרר את כל הירקות, להוסיף ביצים, קמח, שום ותבלינים ולערבב.

לשפוך לתבנית מאפינס משומנת ולאפות בחום 180 כ-20-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים ומתייצבים.

פולנטה- דייסת תירס

  • קמח תירס
  • עגבניות שרי
  • חמאה
  • גבינה לבנה

מכניסים לסיר 3 כפות קמח תירס ומכסים במים. מבשלים עד להסמכה (ניתן לשלוט על רמת ההסמכה על פי הרצוי). לאחר שמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים מעט חמאה, 3 עגבניות שרי מגוררות ומעט גבינה לבנה.

לחם מטוגן

  • לחם פרוס
  • חלב
  • מלח, פלפל

מקשקשים ביצה וקצת חלב ומתבלים במלח ומעט פלפל. טובלים בבלילה פרוסת לחם ומטגנים משני הצדדים. אפשר להגיש עם אבוקדו, טחינה, עגבנייה, גבינה וכו'.

בייבי פסטה (פסטה קטנה המיועדת במיוחד לתינוקות)

  • פסטה לתינוקות
  • 2 עגבניות קלופות
  • מעט רסק עגבניות
  • קישוא מגורר

לגרד 2 עגבניות, להוסיף קצת רסק עגבניות ואפשר גם קישוא מגורד. לבשל כ-10 דקות עם קצת מים ולהוסיף 3 כפות פסטה. לבשל מספר דקות. לצנן ולהגיש.

 

 

About אתר הבלוגיה

אנחנו בבלוגיה עושים את מירב המאמצים כדי להביא לכם תוכן מעניין מצחיק ומרגש. רוצים גם אתם לכתוב תוכן לבלוגיה או לפרסם תוכן ויראלי? לחצו כאן עכשיו

Check Also

פרעצל מלוח

המתכון הבא פשוט להכנה ולא מסובך מידי יחסית לתוצר שמקבלים ממנו. הפרעצל הזה יוצא מהתנור …

כתיבת תגובה